Kako poteka terapijaKako poteka terapija

V vedenjskih in kognitivnih terapijah terapevt in klient delata skupaj v smeri:
 
  • razvijanja skupnega razumevanja klientovega problema oz. problemov;
  • ugotavljanja, kako le-ti vplivajo na klientovo razmišljanje, vedenje, čustvovanje in vsakdanje funkcioniranje
 
Na osnovi razumevanja posameznega klientovega problema terapevt in klient skupaj zastavljata cilje in se dogovarjata o načrtu obravnave. Terapija je osredotočena na to, da klientu omogoča ustvarjati rešitve za probleme, ki mu/ji bodo bolj pomagale, kot mu pomagajo trenutne strategije soočanja. V VKT je pogosto vključeno tudi to, da klient med posameznimi seansami preizkuša nove strategije.
 
Pri VKT se s klienti dogovori o številu seans, ki je odvisno od narave in intenzitete klientovega problema. Običajno so seanse tedenske in trajajo eno uro. Skupno število seans je navadno od 10 do 15, v nekaterih primerih pa lahko terapija traja bistveno manj ali pa dlje. Po zaključeni terapiji se klient in terapevt običajno dogovorita za omejeno število naknadnih seans, da bi vzdrževala doseženi napredek.
 

Drustvo-vkt.org © 2023 - vse pravice pridržane - all rights reserved
 
Izdelava strani v sodelovanju z inštrukcije, inštrukcije matematike, inštrukcije angleščine, inštrukcije fizike, inštrukcije kemije, jezikovni tečaji, tečaji angleščine, tečaji nemščine, tečaji francoščine, rešene vaje, rešene naloge, vaje in naloge z rešitvami