logo VKT
30.05.2018
Dvodnevni seminar ACT - MONS, 22. in 23.11. 2018

Spoštovani člani in članice ter vsi ostali, ki so vam blizu novejše smeri psihoterapevtskega delovanja,

 

z veseljem najavljamo dvodnevni seminar, ki se bo odvijal v četrtek, 22. in petek 23. novembra 2018 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons. Predaval bo Niklas Törneke, dr.med., psihiater in supervizor VKT s Švedske. Letošnja tema je: Terapija sprejemanja in predanosti (ang. Acceptance and commitment therapy), ki se je razvila v okviru t.i. tretjega vala kognitivno vedenjskih terapij.

Prednost ACT je njen transdiagnostični model - ukvarja se s procesi psihološkega trpljenja, ki so prisotni tako pri ljudeh z duševnimi motnjami kot pri splošni populaciji, zato je uporabna za širok razpon problemov, populacij in duševnih motenj ter tudi za rast in razvoj terapevtov.

Osnovno sporočilo ACT je, da se iz našega uma, temelječega na jeziku in kogniciji, lahko vrnemo v sedanji trenutek ter kljub neprijetnim mislim, čustvom in spominom, telesnim občutkom in bolečinam, pridemo v stik z našimi vrednotami ter s predano aktivnostjo ustvarjamo polno, vitalno in smiselno življenje. Pri tem ACT uporablja predvsem izkustvene vaje in metafore ter uči konkretne, zgoraj opisane veščine. Osredotočena je na terapevtsko dogajanje "tukaj in zdaj".

Kljub temu da je ACT povezana s klasično vedenjsko kognitivno terapijo, je v marsičem od nje tudi različna, zato predznanje VKT za udeležbo na delavnicah ni potrebno. Principe ACT lahko terapevti kombinirajo s katerimkoli drugim terapevtskim pristopom ter tako izboljšajo svoje delo in življenje.

 

Več o predavatelju, psihoterapevtskem pristopu in programu izobraževanja si lahko preberete v priponki.

 

Kotizacija je za člane DVKT s plačano članarino za leto 2018 150 €, za nečlane pa 180 €.

 

Prijave so možne le preko spleta na naslov društva: dvktslovenije@gmail.com. Podatki naj vsebujejo:ime in priimek udeleženca, točen naslov prebivališča. Ko bomo prejeli vaše podatke, vam bomo izdali predračun, ki ga poravnate do dneva pričetka seminarja, po zaključku izobraževanja pa izstavimo račun.

 

Prijave bomo zbirali do zasedbe prostih mest (do cca 80 udeležencev).

Veselimo se ponovnega snidenja in lep preostanek poletja.

Ekipa DVKTDrustvo-vkt.org © 2018 :: vse pravice pridržane :: all rights reserved :: izdelava strani   inštrukcije, inštrukcije matematike, inštrukcije angleščine, inštrukcije fizike, inštrukcije kemije, jezikovni tečaji, tečaji angleščine, tečaji nemščine, tečaji francoščine, rešene vaje, rešene naloge, vaje in naloge z rešitvami